A Ball For All Ποδόσφαιρο τυφλών

Κάνε μια δωρεά

Βοηθήστε τα παιδιά να μάθουν παίζοντας:
Ποδόσφαιρο Τυφλών για παιδιά

Όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο!

Τα παιδιά με οπτική αναπηρία δε μπορούν να δουν μια μπάλα, μπορούν όμως να την ακούσουν! Για αυτό λοιπόν, φτιάξαμε μια ειδική μπάλα που κουδουνίζει έτσι ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να παίζουν μαζί. Και το πιο σημαντικό είναι, ότι η μπάλα δεν πωλείται παρά μόνο δωρίζεται! Θα μας βοηθήσετε;

Το ποδόσφαιρο τυφλών είναι ένα παραολυμπιακό άθλημα

Οι μπάλες ποδοσφαίρου για τυφλούς ενήλικες είναι διαθέσιμες προς πώληση στην αγορά, αλλά όπως αποδεικνύεται είναι ακατάλληλες λόγω βάρους, για ένα παιδί. Ζυγίζουν πάνω από μισό κιλό και είναι μεγαλύτερες σε όγκο. Ο Ηλίας Μάστορας, ιδρυτής της ΜΚΟ Youthorama, δημιούργησε την πρώτη ειδική μπάλα ποδοσφαίρου στον κόσμο και για τυφλά παιδιά. Είναι μία πατέντα αναγνωρισμένη από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. ‘Ομως το πιο σημαντικό είναι, πως αυτή η ελαφριά μπάλα, η οποία έχει ηχητικό σύστημα στο εσωτερικό, δε μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα. Μπορεί μόνο να δοθεί δωρεάν σε τυφλά παιδιά και νέους με οπτική αναπηρία, καθώς και στα σχολεία τους. Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές παιδιών με οπτική αναπηρία!

Μάθε περισσότερα →
aballforall aballforall aballforall

Καινοτομία

Όλα ξεκίνησαν με την ιδέα για δημιουργία της πρώτης μίνι μπάλας ποδοσφαίρου στον κόσμο για τα τυφλά παιδιά.

Παγκόσμια

Το όραμά μας είναι να κουδουνίσει η μπάλα σε κάθε σπίτι και σε κάθε σχολείο παιδιού με οπτική αναπηρία σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έχουμε ήδη φτάσει σε 212 χώρες

Συμπερίληψη

Βοηθάμε στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών με οπτική αναπηρία, στη συμπερίληψη ως εργαλείο ένταξης και στην ενσυναίσθηση.

Φροντίδα

Γνωρίζουμε ότι η ξεχωριστή μπάλα μας, δεν είναι απλά μια μπάλα αλλάζει τον κόσμο για τα τυφλά παιδιά και τις οικογένειές τους στο τρίπτυχο τυπικής εκπαίδευσης – μη τυπική και άτυπη μάθηση.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί

 

Εφάπαξ
δωρεά

Εκτιμούμε τη στήριξή σας στη "Μια μπάλα για όλους". Η μπάλα δημιουργεί χαρά. Η καμπάνια βοηθάει στη συνεργασία παιδιών με και χωρίς οπτική αναπηρία.

Προχωρήστε σε Δωρεά
 

Υιοθετήστε
μια μπάλα

Γνωρίζετε κάποιο παιδί που χρειάζεται μπάλα; Ενδιαφέρεστε για τη χορηγία σε ένα τυφλό παιδί ή σε σχολείο όπου φοιτά μαθητής – μαθήτρια με οπτική αναπηρία ή σε συγκεκριμένη χώρα; Ας το κάνουμε μαζί!

Δωρίστε μια μπάλα
 

Γίνε Υπερήρωας της Παγκόσμιας Καμπάνιας

Ένας πιθανός ευεργέτης έχει μια ποικιλία επιλογών για το πώς μπορεί να υποστηρίξει τη Διεθνή Καμπάνια, με το προσωπικό του λογότυπο τυπωμένο στη μπάλα.

Δωρίστε μπάλες

Λίγα λόγια για μας!

Ο Ιδρυτής μας Ηλίας Μάστορας

Ο Ηλίας Μάστορας είναι εκπαιδευτής νέων και ενηλίκων, μέλος της ομάδας των εκπαιδευτών στις ΕΜΣ Εrasmus+ Νεολαία της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι προπονητής σκάκι FIDE Trainer και FIDE Master ως σκακιστής. Ήταν Υπεύθυνος διαιτητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IBSA Blind Football World Referees 2013-2017, Συντονιστής Διαιτητών Ρίο 2016 και Διαιτητής Αγώνα Χρυσού Μεταλλίου Ποδοσφαίρου Τυφλών στην Αθήνα 2004 & στο Πεκίνο το 2008. Το 2017 δημιούργησε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη μοναδική μπάλα και για τυφλά παιδιά, η οποία δεν είναι προς πώληση αλλά μόνο για δωρεά. Τα τρία πρώτα χρόνια της καμπάνιας #ABallforAll , περισσότερες από 8500 ειδικές μπάλες και για παιδιά με οπτική αναπηρία έχουν διανεμηθεί δωρεάν σε 212+ χώρες στις 5 Ηπείρους. Είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΚΟ Όραμα Νέων Youthorama. Μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας μαζί του στο mastorasgreece@gmail.com

ΜΚΟ Youthorama

Το σωματείο ιδρύθηκε το 2003, με ομάδα στόχο τους νέους ηλικίας 13-30 ετών. Παράλληλα, υλοποιεί σκακιστικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Οι δραστηριότητες του Youthorama φιλοξενούνται και υποστηρίζονται από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Στον τομέα της νεολαίας, έχουμε οργανώσει και συμμετάσχει σε δεκάδες Ευρωπαϊκά προγράμματα που υποστηρίζονται τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Erasmus + όσο και από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια, και μέσω της #ABallforAll εκστρατείας μας, εστιάσαμε στην ενσωμάτωση των νέων με λιγότερες ευκαιρίες μέσω του αθλητισμού.

A Ball for All - Μια μπάλα για όλους

Το Youthorama, δημιουργώντας την #ABallforAll εκστρατεία, έθεσε ως στόχο οι ειδικές μπάλες να ταξιδέψουν σε όλες τις γωνιές της γης. Είμαστε στο σωστό δρόμο ώστε η μπάλα να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση. Με την υποστήριξή σας, θα επιτύχουμε ακόμα περισσότερα, ενώ η μπάλα θα κουδουνίσει σε κάθε σπίτι και σε σχολείο όπου φοιτά τυφλό παιδί σε όλο τον κόσμο. Φέτος εκδόθηκε το πρώτο παραμύθι "Μια μπάλα για όλους", οι ήρωες του παραμυθιού μας είναι πολύ αποφασισμένοι να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους!

aballforall aballforall aballforall aballforall

Μια μπάλα που ενώνει τον κόσμο

Έχετε ερωτήσεις; Γράψτε μας

  • A Ball for All e-mail: aballforall.ngo@gmail.com
  • Youthorama e-mail: orama2003@gmail.com
  • Elias Mastoras e-mail: mastorasgreece@gmail.com

Στοιχεία Τραπέζης

  • ACCOUNT HOLDER: ΟΡΑΜΑ ΝΕΩΝ YOUTHORAMA
  • ΤΡΑΠΕΖΑ BANK: ALPHA BANK
  • IBAN: GR5801407100710002101194342
  • SWIFT BIC: CRBAGRAA
  • BRANCH ADDRESS: VAS. OLGAS 103
  • (BRANCH ANALIPSEOS THESSALONIKI GREECE)